Δραστηριότητες

Στοκχόλμη 2012 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS

Τον Αύγουστο του 2012 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Μαρούδας Αντώνιος (ΠΕ02) και Παπαδοπούλου Καλλιόπη (ΠΕ02) συμμετείχαν σε πρόγραμμα ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης Comenius που έλαβε χώρα στη Στοκχόλμη με τίτλο Reading the city of Stockholm. Στόχος του προγράμματος ήταν η γνωριμία με την πόλη της Στοκχόλμης και γενικότερα πώς μπορούν να γνωρίσουν οι μαθητές μια πόλη. Οι 11 συμμετέχοντες ήταν εκπαιδευτικοί όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και προέρχονταν από την Ισπανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ρουμανία,  Γερμανία και Ελλάδα.

 

Περισσότερα: Στοκχόλμη 2012 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Π.Ε. 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012

1. Σχολείο: Γυ
μνάσιο Ακράτας
2. Τίτλος προγράμματος: Το δάσος της Καψακούς
3. Παιδαγωγική ομάδα εκπαιδευτικών:
Μαρούδας Αντώνιος (ΠΕ02)
Μιχαλίτση Βασιλική (ΠΕ06)
4. Αριθμός συμμετεχόντων μαθητών: 27 (από τη Γ΄ τάξη)
4.1. Κριτήρια επιλογής του θέματος:
Το αρχικό ερέθισμα ήταν η γειτνίαση με το δάσος της Καψακούς (ή άλσος Γ. Ρουφογάλη), το οποίο είχε δενδροφυτευτεί πριν από αρκετές δεκαετίες ύστερα από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου μας.

Περισσότερα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Π.Ε. 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛ. ΓΟΝ./ΚΗΔ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το θεατρικό έργο του σπουδαίου νομπελίστα Ντάριο Φο ?Δεν Πληρώνω! Δεν Πληρώνω!? επέλεξε να ανεβάσει η θεατρική ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Ακράτας την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 και ώρα 20.30 στο ισόγειο Κινηματοθέατρο του Συλλόγου ?Αναγέννηση? Ακράτας με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ακράτας.
 
Το εν λόγω έργο, ειδωμένο με χιούμορ και μέσα από αυτοσαρκασμό των ηρώων του, σκοπό έχει να προβληματίσει τους θεατές και να προτείνει ?εναλλακτικές? λύσεις σε θέματα που αφορούν όλους μας, ειδικά τους νέους, το μέλλον των οποίων διαφαίνεται ?χλωμό...? Επιπλέον, στους δύσκολους καιρούς, που διανύουμε, μας λείπει το χαμόγελο! Το έργο αυτό λοιπόν, έχει επιλεγεί, για να σκορπίσει άφθονο γέλιο, να διακωμωδήσει την καθημερινότητά μας και τη σύγχρονη, ελληνική πραγματικότητα, που προχωρά παρέα με το ΔΝΤ και το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Η εν λόγω θεατρική παράσταση των μαθητών του Γυμνασίου Ακράτας είναι μια συμβολική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Γυμνασίου Ακράτας προς τους φίλους Κυπρίους, που θα επισκεφθούν για ένα τετραήμερο την Ακράτα και θα φιλοξενηθούν στα σπίτια των Ελλήνων μαθητών του Γυμνασίου μας, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος ?Χρυσοπράσινο Φύλλο?.

Μέσα από το αθώο βλέμμα και την αγνή ?υποκριτική? των παιδιών του Γυμνασίου Ακράτας θα γελάσετε με την καρδιά σας.

Με την παρουσία σας θα τιμήσετε την προσπάθεια των παιδιών μας και τους Κυπρίους φιλοξενούμενούς μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ακράτας.

 

   

ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΒΙΝΤΕΟ ΧΗΜΕΙΑΣ

Ανεβάσαμε στο youtube ένα τρίλεπτο περίπου βίντεο σχετικό με τη Χημεία.

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

Το βίντεο έχει διασκεδαστική μουσική και γραφικά. Επίσης έχει ελληνικούς υπότιτλους με τους στίχους του τραγουδιού που ακούγεται.

Πιστεύουμε να το βρείτε ευχάριστο για την εισαγωγή μαθητών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων στο μάθημα της Χημείας.

 

 

 

 

 

ΤΟ ΨΩΜΙ

Η πρόθεσή μας, ξεκινώντας αυτό το πρόγραμμα, ήταν να τιμήσουμε, στην κυριολεξία, ένα τρόφιμο αρχέγονο που ο άνθρωπος βαθιά στη συνείδησή του το θεωρεί προσφορά της μάνας γης, άρα παντοδύναμο και ταυτόχρονα ιερό. Με λίγα λόγια το ψωμί.

 

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, πήραν συνέντευξη από τις μαμάδες, τις γιαγιάδες, από τους συγχωριανούς τους ή από επαγγελματίες αρτοποιούς.

 

Ενημερώθηκαν για τον τρόπο παρασκευής του ψωμιού,

Περισσότερα: ΤΟ ΨΩΜΙ

   

Σελίδα 1 από 2