ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣE ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝ. ΑΚΡΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Βραβείο Αριστείας απέσπασαν καθηγητές του Γυμνασίου Ακράτας στα πλαίσια του «Θεσμού αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα οι καθηγητές Κεχαγιόγλου Μαργαρίτα και Τζαβέλλας Ιωάννης με την μαθητική τους ομάδα (Β' τάξη σχ. έτους 2010-2011) κατέκτησαν την 52η θέση από τα 100 έργα που επιλέχθηκαν να βραβευτούν σε πανελλαδική κλίμακα.

Το θέμα μας ήταν: "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΣ Ο ΚΡΑΘΗΣ: Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ".  Η δραστηριότητα ήταν ενταγμένη στα πλαίσια του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ "ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ".

Ο θεσμός βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και σημείωσε μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχόμενη χρονιά, αφού κατατέθηκαν 470 έργα από 850 εκπαιδευτικούς απ' όλη την Ελλάδα, ενώ ο πληροφοριακός κόμβος (http://excellence.sch.gr) δέχτηκε περισσότερες από 230.000 επισκέψεις φτάνοντας συνολικά τις 440.000.

Η κατανομή της αξιολόγησης των υποβληθέντων έργων έγινε λαμβάνοντας υπόψη το θεματικό πεδίο ανά ειδικότητα και η αξιολόγησή τους ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια μη αμειβόμενης Επιστημονικής Επιτροπής, αποτελούμενης από 210 μέλη.

Τα μέλη της ανωτέρω επιτροπής αποτελούνταν από Καθηγητές Πανεπιστημίου, π. Παρέδρους Π.Ι., Σχολικούς Συμβούλους, καθώς και εκπαιδευτικούς με αυξημένα προσόντα.